Over het kunstwerk

image

Field is een lichtinstallatie die tl-buizen en teslaspoelen met elkaar combineert. Ze maakt gebruik van de hoogspanningsvelden van de spoelen om de buizen te laten branden zonder een beroep te doen op fysieke elektrische verbindingen. De spoelen bewegen zich boven de sculptuur en hun elektrische velden activeren de dichtbijgelegen buizen en stimuleren het opgesloten gas tot zachtjes vloeiende bewegingen van licht, wekt een surreële en mysterieuze sfeer. Gebruikmakend van een basisprincipe van de fysica, wordt dit een op zichzelf staande installatie, die wordt opgetild naar een nieuw niveau van artistieke integriteit die een geheimzinnige, poëtische situatie creëert. Field is een site-specifieke installatie en verandert bij elke nieuwe tentoonstelling of opbouw.

Field is een lichtinstallatie die tl-buizen en teslaspoelen met elkaar combineert. Ze maakt gebruik van de hoogspanningsvelden van de spoelen om de buizen te laten branden zonder een beroep te doen op fysieke elektrische verbindingen. De spoelen bewegen zich boven de sculptuur en hun elektrische
velden activeren de dichtbijgelegen buizen en stimuleren het opgesloten gas tot zachtjes vloeiende bewegingen van licht. De afwezigheid van draden en de schijnbaar organische animatie van het licht, wekt een surreële en mysterieuze sfeer. Gebruikmakend van een basisprincipe van de fysica, wordt dit een op zichzelf staande installatie, die wordt opgetild naar een nieuw niveau van artistieke integriteit die een geheimzinnige, poëtische situatie creëert. Field is een site-specifieke installatie en verandert bij elke nieuwe tentoonstelling of opbouw.