ALGEMEEN

Alle activiteiten van ZEBRA KIDZ passen binnen het STEM actieplan. Tijdens de woensdagnamiddag ateliers en de kampen werken we steeds met nieuwe media, technologie, wetenschap enz. Ook proberen we zoveel mogelijk samen te werken met verschillende organisaties in Gent die ook rond deze thema’s werken. Bijvoorbeeld Ingegno een Fablab voor kinderen. Enkele voorbeelden van activiteiten die binnen de STEM academie vallen: Wetenschapsatelier, games ontwerpen, 3D printing, laser cutting, fotografie, ruimteschip bouwen enz.

Lid van de STEM-academie; een initiatief van de Vlaamse Overheid ter promotie van exacte wetenschap en techniek bij kinderen en jongeren tot 18 jaar De STEM-academie kadert binnen het STEM-actieplan van de Vlaamse overheid. STEM verwijst naar Science (wetenschap), Technology (technologie), Engineering (ingenieursvak) en Mathematics (wiskunde).

Met het STEM-actieplan wil de Vlaamse overheid de interesse van kinderen en jongeren voor exacte wetenschap en techniek in vrijetijdsverband stimuleren. Zo hoopt men meer jongeren aan te sporen om te kiezen voor een beroep in deze sector. Eén van de concrete acties in het STEM-actieplan is de oprichting van de STEM-academie. In de STEM-academie worden de organisatoren van buitenschoolse STEM-activiteiten verzameld. Het huidige aanbod is reeds velerlei en breidt nog steeds uit.

De STEM-academie wordt gecoördineerd door Technopolis®. Door al deze buitenschoolse STEM-activiteiten te bundelen op de portaalsite www.stem-academie.be worden een groter publiek en meer potentiële deelnemers bereikt. Daarnaast probeert de STEM-academie nieuwe activiteiten op te starten, zodat nog meer kinderen kunnen deelnemen aan een STEM-activiteit in hun regio.

Omdat digitale en nieuwe media centraal staat, krijgen we ook steun van Digipolis.
Voor al onze kampen mogen we kosteloos gebruik maken van hun materiaal. - digitaal.talent@gent.be

ZEBRA KIDZ WOENSDAGNAMIDDAG ATELIERS

01/04: maak je eigen game met gamemaker! (+9j)
Leer de basisbeginselen van het ontwikkelen van een computerspel! Op het einde heb je een eigen spel gemaakt en krijg je tips om zelf verder games te creëren!

06/05: Ik ben de baas!
Hoe fijn zou het zijn om je eigen baas te zijn? Wat als je helemaal zelf mag kiezen wat je gaat doet? Geen ouderen mensen meer die zeggen wat je moet doen? Wat als je de baas kon zijn van de TV of radio? Wat als jij de baas van het land zou zijn?

03/06: FEEST!
Hoe ziet een feest er uit voor jou? Wat moet er zeker aanwezig zijn en hoe zou jij alles organiseren? We bieden verschillende materialen aan waarmee kinderen hun eigen feest kunnen uitbouwen.

Algemene info:
Van 14u tot 18u
Voor kinderen van 6j tot 12j
Kostprijs: €8
Inschrijven op voorhand per mail: sara@zebrastraat.be
Locatie: Zebrastraat

ZEBRA KIDZ KAMPEN

Zebra KIDZ werkt deze vakantie rond verschillende thema’s waar Kunst, theater en cultuur centraal staan! Kinderen mogen proberen, experimenteren en creëren! Plezier maken en genieten komt op de eerste plaats! De thema’s: Fotografie, Schimmenspel, Ik ben de baas en KIDZ in space!

06/07 – 10/07: Fotografie: Ben je fotograaf? Of liever het model? Of leer je graag met de computer de foto’s bewerken? Wil je werken met oude technieken of liever nieuwe? Experimenteer en probeer! We eindigen met een prachtige tentoonstelling van jullie werken!

13/07 – 17/07: Ik ben de baas! Wat als jullie de baas zijn en alles zelf mogen runnen? Wat als de volwassenen naar jou moeten luisteren? Kom ontdekken hoe een wereld er uit ziet als kinderen de baas zijn!

17/08 – 21/08: Maak je eigen schimmenspel van verhaal tot voorstelling! Bouw, knip, bedenk en speel de hersens uit je hoofd!

24/08 – 28/08: KIDZ in space! Ontdek de ruimte en bouw je eigen ruimteschip!

Algemene informatie:
Voor Kinderen van 6j t.e.m. 12j
Wanneer: 06/07 – 10/07 / 13/07 – 17/07 / 17/08 – 21/08 / 24/08 – 28/08
Telkens van 08.30u tot 17u
Prijs: € 25 per dag / €110 per week
Gebruik van UITpas mogelijk.
Maaltijd: soep + botterhammen en 4-uurtje = €3 - Eigen lunchpakket mag ook!
Inschrijven: sara@zebrastraat.be

RONDLEIDINGEN OP MAAT VOOR SCHOLEN

Rondleidingen op maat voor kinderen en jongeren voor de tijdelijke tentoonstellingen van de Zebrastraat. Scholen kunnen de tentoonstellingen bezoeken met klasgroepen: min. 10 lln en max. 25. Kostprijs: €5 per leerling

Wie bieden ook een rondleiding over de Zebrastraat en zijn permanente werken.
Duur +/- 2u, kostprijs €5 per lln. We hebben ook een aangepast aanbod voor lagere scholen.

Wanneer scholen een bezoek willen brengen aan de Zebrastraat en dit willen kaderen binnen een thema waar ze rond werken kunnen wij onze rondleidingen aan passen op hun vraag.

Voor meer info: sara@zebrastraat.be

ZEBRA KIDZ KAFFEE

De try-out van het Zebra KIDZ Kaffee was een groot succes! Veel volk, veel enthousiaste ouders en gelukkige kinderen! Daarom hebben we besloten dit vast in ons aanbod op te nemen! Vanaf nu kan je elke 1ste zondag van de maand terecht in het Zebra KIDZ kaffee met je kleine pagadders!

Inschrijven is niet nodig! Je kan gewoon langskomen tussen 14u en 17u! geniet van een pintje of een koffietje met een stukje taart terwijl je kids zich zorgeloos kunnen amuseren!

Volgende Zebra KIDZ Kaffee op 03/05/2015